27 Haziran 2013 Perşembe

College Station'i Sevmek :)

College Station'i Sevmek :)

Mustafa en onemli iki konuya degindi benden once, ulasim ve yerlesim. Bunlarin yaninda, burada gecirdigim zamanin sonunda gozlemledigim bazi seyleri paylasmak istiyorum ben de. Bircogu alakasiz gelebilir ama umarim en azindan biraz fikir verir okuyanlara. Simdi, iki cesit insan var burda, cok net: CS'i sevenler ve nefret edenler. Ben sevenler grubuna dahilim ancak tanidiklarimin 80%i burdan nefret ediyor. Bu da bizi su soruya itiyor: Bir insan CS'in nesini sevebilir, burayi nasil sever?

Sosyal hayat anlayisiniz cok onemli. Surekli sinema-tiyatro-bale-opera gezen biriyseniz burasi biraz sikici gelebilir. Muze, sergi vs. boyle seyler pek yok. Sporu ve dogayi seviyorsaniz dogru yerdesiniz, inanilmaz bir spor salonu-havuz kompleksi var. Her yer park-bahce, en sicak zamanlarda bile yesilligini koruyor. Gece hayati anlayisi bizim eller havaya durumundan biraz farkli, kucucuk daracik mekanlarda ghetto veya country muzigi esliginde sarhos oluyor insanlar genelde. Buyuk sehirlerden geliyorsaniz burasi ancak koy gibi gorunuyor ama cok temiz ve bakimli bir koy. Hersey tikir tikir isliyor. Inanilmaz bir duzen var, altyapisi ve mimarisi ile bircok yer hayranlik uyandirici. Insanlar yaptiklari isleri seviyor ve iyi biliyorlar. Okul cok koklu bir okul, insan ister istemez kendini okul ruhuna kaptiriyor. Texas'in neresinde "A&M" derseniz herkes bir duruyor. Nufus genc ve cok cesitli ve herkes birbirine cok saygili. Bunu soyluyorum cunku benim College Station'la ilgili en sevdigim noktalardan birine getiriyor beni; diyelim ki bir Pazar sabahi uyandiniz, caniniz kek istedi. Pijamanizi bile cikarmadan heryere -market, kahveci, bircok restoran- gidersiniz, bir kul da donup "bu adam niye pijamali?" demez. Herkes kendi derdinde, kimse kimseyi umursamiyor. Siz bir bireysiniz ve herkes buna saygi gosteriyor.

Ha, yalniz bir de soyle birsey var. Diyelim ki ABD'nin baska bir yerinden veya TR'den bir arkadasiniz/aileniz sizi ziyarete geldi veya gelecek. O kisiyi alip da sehirde gezdirebileceginiz hicbir yer yok. Sosyallik tamamen restoranlar ve yemek uzerine kurulu. Onun disinda gercekten birsey yok. Ancak Houston'a gidilir muzeler gezilir, ne bileyim Austin'e gol kiyisina(Lake Travis) gidilir, San Antonio'ya SeaWorld'e gidilir. Ama CS'da yemekten baska birsey yapilmaz.

Kisaca buraya gelirsiniz, deli gibi calisirsiniz, guzel arkadasliklar kurar ve o kisilerle iyi vakit gecirirsiniz. Aglayarak gelirsiniz, severseniz yine aglayarak gidersiniz. Diyecegim o ki, burasi o kadar da kotu bir yer degil. Bir de inanin ki sevince daha kolay geciyor zaman. Kendinize eziyet etmeyin, burasi dunyanin obur ucu olabilir ama cehennem degil.

Biraz daldan dala atlama seklinde olmus sanirim ama kusura bakmayin, yazacak cok sey var :)

2 yorum:

Mustafa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Neden blog yazılarınıza devam etmiyorsunuz,sayfanızı canlandırmanız ricasıyla