27 Haziran 2013 Perşembe

Amerika'da ve College Station'da Alisveris

Amerikaya ilk defa geliyorsaniz apartman ve ulasim sorununu cozdukten sonra ben bu evin esyalarini nasil toplarim derdi basliyor. Bu konuda kendi tecrubelerimden bir kac sey sizlere aktarmak istiyorum( Ilerleyen zamanlarda arkadaslar daha fazla seyde ekleyebilir.)
Oncelikle College Station ve Bryan'da hizmet veren en poluler uc marketi sizlere tanitmak istiyorum. 
Ev esyalarini toplamak icin bu uc marketten en uygun olani bence Walmart. Bence baska marketlere gidip kafanizi yormayin keza Walmarttan ucuz bir market bulmaniz zor. HEB ve Kroger'a gelirsek, burdan gunluk sebze meyve ihtiyacinizi karsilamaniz daha mantikli. Burdaki ortak gorus College Station;in en iyi sebze meyvesi HEB urunleri yonunde.
Gelelim aliskin oldugumuz tadlara. Nerde bulacagiz gofreti, salgam suyunu, sucugu diyorsaniz sirada onlar var. 
Burasi direk bir Turk marketi olmasada bir cok urunu getiriyor( sucuk, beyaz peynir, yufka, salgam suyu, zeytin, cay vs.) ayrica sebzeleri meyveleri cok taze ve lezzetli olup ben tavsiye ederim. Surekli urun bulamayabilirsiniz cunku geldigi gibi bitiyor ama kimsede daha ac kalmadi. Daha cok cesit icin Houston'a gitmeniz gerekiyor. 
2- Phoenicia at Hosuton http://www.phoeniciafoods.com/
Burda A'dan Z'ye her urunu bulmaniz mumkun. Yaklasik CS'dan 1.5 ile 2 saat arasi surmekte. Geldiginizde hic bir sorun yasamazsiniz urunleri bulmakta o yuzden iciniz rahat olsun.

Gelelim amerika'da alisverise. Benim size tavsiye edecegim bir kac site var. Ilk olarak amerikada kapmanya(deal) denilen sistem Turkiye'den cok farkli. O yuzden bir sey alacaksaniz mutlaka bir kampanyasi kupani vs bir seyi oluyor. Bunlari takip edebileceginiz bir site:
Burayi hergun takip ederseniz cok iyi dealler yakaliyacaginiza eminim.
Ikinci olarak online alisveriste ben sadece iki siteyi tek gecerim.
Eger bir sey alacaksaniz sadece bu iki site ile islerinizi yurutebilirsiniz. Tabi karar sizin illa gidip bestbuy'dan gozumle gorerek alacagim diyorsaniz ayri. :) Birde aklinizda arkadas acaba kazik mi yiyorum sorusu gelirse fiyatlari kontrol edebileceginiz cok faydali bir site : http://camelcamelcamel.com/

Son olarak geleneksel alisveriste sizelere tavsiye edecegim bir kac sirkete gelirsek:
online bulamiyacaginiz ama cok ucuz urunleri magzasina gidip bulabileceginiz diger magzalar ise:
1- tjmaxx
2- marshall
3- ross(dress for less) 

Hiç yorum yok: